RSAC klimweekenden

In het voorjaar worden meerdere klimweekenden naar België georganiseerd, want niets is leuker dan echte rots aanraken! Op deze pagina staat algemene informatie staan over deze weekenden.

Hoe lang duurt een weekend?

Een normaal weekend duurt twee dagen. We zullen zaterdagochtend vroeg vertrekken vanuit Rotterdam, zodat we nog genoeg tijd hebben om te klimmen op de zaterdag. Vervolgens vertrekken we zondag aan het einde van de dag, zodat we 's avonds weer in Rotterdam zijn.

Hoe ziet een weekend eruit?

Tijdens een weekend zijn er twee groepen aanwezig, een cursusgroep en een groep die zelf klimt. De cursusgroep volgt ofwel de single pitch cursus ofwel de multipitch cursus. De rest van de groep klimt ofwel zelfstandig, ofwel onder begeleiding van een instructeur. Ook leden met alleen een toprope certificaat kunnen mee om kennis te maken met het klimmen op rots.

Zaterdag komen we rond 09.30 aan bij de rots, hier gaan we gezellig samen klimmen tot een uurtje of 16.30. Per gebied verschilt het wat er in de buurt is, bij sommige gebieden is het bijvoorbeeld mogelijk een duik in de Maas te nemen overdag. Hierna zullen we doorrijden naar een camping waar we overnachten. Hier koken we samen en brengen we de avond door met sterke klimverhalen, spellen en wat drankjes. Vervolgens vertrekken we zondagochtend weer richting de rots om nog een dag te klimmen. We proberen om zondagavond weer rond etenstijd in Rotterdam te zijn.

DSCF9850
IMG_3065 copy

Wanneer kan ik mee?

Om mee te gaan op een weekend zijn enkele dingen noodzakelijk:

  1. Een NKBV klimjaarkaart, hiermee heb je toegang tot de gebieden
  2. Een indoor toprope certificaat
  3. Een nkbv bergsportverzekering, of een gelijkwaardige verzekering die bergsportongelukken dekt.

Wat moet ik meenemen?

Op de volgende paklijst staat wat je mee moet nemen naar een weekend.

Hoe meld ik me aan?

Om je aan te melden voor een weekend, kijk op de pagina van het desbetreffende weekend, hier zal een google form staan die je kan invullen.