Cursussen

Binnen de klimsport valt er heel veel te leren! Momenteel worden er vanuit de RSAC nog geen cursussen aangeboden, maar hier zullen we zo snel mogelijk mee beginnen!

Indoor toprope (IT, beginnerscursus)

Tijdens deze cursus leer je zelfstandig (na)klimmen in een klimhal. Dit is de eerste stap in je klimcarrière, en het perfecte opstapje om mee te gaan met een klimweekend in de ardennen!

Indoor voorklimmen (IV)

In deze cursus leer je veilig voor te klimmen in een hal. Je leert voorklimmers te zekeren, setjes te clippen, voorklimvallen te houden en te maken en voetfouten te vermijden. Ook wordt er aandacht besteed aan de mentale factoren van het voorklimmen.

Outdoor voorklimmen Singlepitch (OV-SP)

Zodra je indoor voorklimmer bent, kun je beginnen met je OVS opleiding. Hierin leer je veilig enkele touwlengten te klimmen in de rots.  Wanneer je alle technieken beheert en je, je comfortabel voelt bij het klimmen in de rots, dan kun je aangeven dat je examen wilt doen.

Outdoor voorklimmen Multipitch (OV-MP)

In deze cursus leer je hoe je veilig zelfstandig buiten meerdere lengtes kunt klimmen. Dit stelt je in staat om langere routes te klimmen, van soms wel honderden meters lang! Na deze cursus kun je wellicht instructeur worden als je dat wilt.

Trad klimmen

In deze cursus leer je veilig klimmen in slecht behaakte of onbehaakte gebieden. Je leert omgaan met nuts en friends (klimmateriaal wat je in de rots kunt verklemmen om ook zonder haken in de rotsen te kunnen klimmen). Dit komt onder andere ook van pas bij het alpinisme.

overzicht klimopleidingen
rotsklimfoto