Boulderen met de RSAC

Monk Rotterdam

Onze vaste boulderlocatie is Monk Rotterdam, boulderen we elke donderdagavond vanaf 20.00. Iedereen is welkom om een keertje met ons te komen boulderen! Ervaring is niet nodig. Je moet wel een plekje reserveren in verband met corona, dit kan je doen via toplogger.nu

Techniek training

Aan de hand van leuke oefeningen je techniek verbeteren? Dit jaar kan je meedoen met techniek trainingen georganiseerd door trainers van Monk. Deze vinden plaats op:

• 6 november 16.00-17.30 voor beginners (tot 6b, de blauwe boulders in Monk)
  • 27 november 16.00-17.30 voor gevorderden (vanaf 6b, de groene boulders in Monk)

Er is een beperkt aantal plekken, stuur een mailje naar secretaris@rsac.alpenclub.nl als je mee wilt doen!

Wat is boulderen?

Boulderen is klimmen op lagere hoogte, met valmatten voor de veiligheid in plaats van touwen. Het boulderen is vaak een grote puzzel, waarbij je soms met een acrobatische beweging de top kan bereiken. Hoewel het mogelijk is om in je eentje te gaan boulderen, is het erg leuk om met een groep aan een probleem te puzzelen.

Laagdrempelig

In tegenstelling tot het klimmen in de hal, is er voor het boulderen geen cursus nodig. Het enige wat je nodig hebt is kleding waarin je comfortabel kan bewegen en je kan zo de hal in. Klimschoentjes zijn te huur bij de boulderhal, maar op den duur is het aan te raden zelf schoentjes aan te schaffen.

Kom met ons boulderen:

Elke week zullen we donderdag om 20.00 boulderen bij Monk Rotterdam. Op maandag zijn we te vinden bij de klimmuur Rotterdam. Vanwege de coronamaatregelen moeten we plekken reserveren, dus mocht je graag een keer aansluiten om het boulderen te proberen, stuur even een mailtje naar secretaris@rsac.alpenclub.nl en dan regelen we dat!